[cim@/muhely/szerkesztoseg]

BME EHK / MŰHELY ONLINE / [cim@/muhely/szerkesztoseg]

Műhely Szerkesztőség

cím: Budapest 1111, Műegyetem rkp. 3. K.fsz. 80/a.
e-mail: info(kukac)muhely.com

 Műegyetemen 2003-ban egy új hallgatói lap született. A lap kiadója az Egyetemi Hallgatói Képviselet egy olyan újságot álmodott meg, amely a BME-hez méltóan magas színvonalon, professzionális szinten, de mégis hallgatói erőből képes a legjobb lenni társai között.

A Műhely nem egy klasszikus értelemben vett hallgatói lap. Bár az újságkészítés majdnem minden részét műegyetemi hallgatók végzik, a működési struktúráját tekintve az újság semmiben nem tér el a magyar médiapiacon jelenlevő társaitól.

A szerkesztőségben több mint harminc ember dolgozik. Ez a viszonylag nagy szám elengedhetetlen a megfelelő működés szempontjából. Újságíróink elsősorban egyetemisták, így mindenki csak annyi feladatot kap, amit a tanulmányai mellett a - lapvezetés által elvárt színvonalon - el tud végezni.

A folyamatosan cserélődő személyi állomány miatt (elvégzik az egyetemet újságíróink) az utánpótlásképzési rendszerünk szerves része a szerkesztőség működésének. Félévente úgynevezett belső képzéseket indítva fogadjuk azokat a BME-s hallgatókat, akik szeretnének bepillantást nyerni az újságírói világba (aktuális képzésünkről a Médiaképzés menüpont alatt találsz információkat). A féléves újságíró képzésünkön átlagosan 15-25 ember vesz részt, amelyből csak a legjobbak kerülnek a laphoz.

A Műhely professzionális munkarendszerének és a minőségi újságírás melletti elkötelezettségének köszönhetően több díjat is elnyert már.