Önkéntes Nap 2018

2018. okt. 04.

Nyolcadik alkalommal lehettünk Angyalok az Önkéntes Nap keretében.

A rendezvényen összesen 456-an vettek részt. Ez a szám magasabb, mint az előző évben volt. Idén több állomáson lehetett önkéntes munkát végezni és évről évre bővül azon intézmények köre, akik szívesen látnak minket a következő évben is.

Kovács Szilvia, az esemény főszervezője elárulta nekünk, hogy idén 17 helyszínen serénykedhettek az angyalok: szabadidőskert rendberakására lehetett jelentkezni a Bóbita Bölcsődében, kerítést festeni a Kelenvölgy-Őrmezei Óvodában, a Napsugár Óvoda Őrmezei Általános Iskolában és a Szent Imre Kórházban. Vadászkerítés elhelyezésében vehettek részt a hallgatók a Szentimrevárosi Óvodában, mezítlábas ösvény kialakításában az Újbudai Karolina Óvodában, folyósó festésben a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban, leszerelt játékok eltávolításában és kerítésfestésben az Újbudai Bocskai István Általános Iskolában, kerítés-, kerti fajátékok-, padok- és szaletlik átfestésében az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskolában, valamint tanösvény karbantartásában a Sashegyi Nemzeti Parkban. De nem maradt ki az idősebb generáció gondviselése sem, az Újbudai Idősek Házában festés és udvartakarítás, kerti bútorok csiszolására és festésére, házon belüli korlát festésére volt lehetőségük a vállalkozó szelleműeknek, sőt: idős hölgyek segítése is zajlott a Szent Lujza Idősotthonban. A hagyományokhoz híven az utcai graffitik eltávolítása is megtörtént a Campus környékén, a Feneketlen-tónál és a Szent Gellért tér környékén, valamint a környék megtisztítása is folyt az Infoparkban és az Irinyi József utca páratlan oldalának zöldsávján a Budafoki úttól egészen az Irinyi J. utca 1-17. számú kollégium épülete előtti területig. Idén hideg- és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a rendezvényen, melyet a Magyar Vöröskereszten keresztül juttatnak el a szervezők a rászorulóknak.



Következő hír

2018. okt. 04.
Pályáztak – nyertek
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatására. Idén ...