A kompromisszum a legfontosabb

2018. okt. 25.

Hét év után augusztus elsején dr. Pipek Jánostól dr. Horváth Miklós vette át a dékáni feladatokat a Természettudományi Karon. Dr. Horváth Miklós – akinek nem ismeretlenek a vezetői feladatok – egy interjúban mesélt nekünk a terveiről, céljairól, eddigi eredményeiről.

Éles helyzetekben mindig igyekezett a másik oldal érveit, szempontjait is figyelembe vevő kompromisszumokat keresni, az egész közösség javát is szolgálni, ez a stratégiai szemlélet vezetett a dékáni székig. Elmondása szerint az is közrejátszhatott megválasztásában, hogy a Matematika Intézet szakmai fejlesztésére, bevételszerző erejének növelésére fordított erőfeszítései a 2013-as forrás megvonást követő időkben is sikerrel jártak. Továbbá több magasan kvalifikált kutatót sikerült áthozniuk más intézményekből, és az utóbbi időben több kolléga szerzett MTA doktora fokozatot.

Korábbi tapasztalatait, most az egész kar szolgálatába kívánja állítani, így növelve a TTK súlyát az egyetemi berkeken belül. Legfontosabb tervei között részletezte, hogy erősíteni kell a kar szakmai együttműködését más karokkal és mentesíteni kell az oktató, kutató kollégákat az adminisztratív terhek alól, így könnyítve munkájukat. Az F épület állapotával kapcsolatban kialakult patthelyzet feloldása is kiemelt feladat lesz a következő években.



Következő hír

2018. okt. 25.
Egy globális probléma nyomában: túlnépesedés Kínában és Indiában
2017 júliusában a Föld népessége elérte a 7,6 milliárdot, míg 1950-ben csak 2,5 milliárd volt. 2050-re az ENSZ becslése szerint ez 9,8 milliárd főre fog emelkedni, és alig néhány éven belül India ...