Tisztelgés József nádor emléke előtt

2019. ápr. 15.

József nádor kulcsfontosságú szereplőként van jelen intézményünk történetében, ugyanis alapítója és egyben névadója is volt a Műegyetemnek. 1999 óta, évente tisztelegnek szobra előtt egyetemünk polgárai, és e koszorúzással egybekötött eseményen a Habsburg család is rendszeresen képviselteti magát.

A koszorúzási ünnepséget Józsa János rektor nyitotta meg, aki beszédében megemlítette többek között a Műegyetem és a Habsburg család erős kapcsolatát, valamint a József nádor emlékérem jelentőségét is. A rektor beszéde után Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg szólt a jelenlévőkhöz. Röviden ismertette József nádor családfáját, kitérve mind a 12 testvérére, valamint megjegyezte azt is, hogy József nádort a legmagyarabb Habsburg néven emlegetik.

Az ünnepség a szobor megkoszorúzása után a József nádor emlékérem, az Egyetemi BME Ösztöndíj és a BME Sportösztöndíj átadásával folytatódott. R. Nagy Tibor Endre, az EHK elnöke gratulált a díjazottaknak. 



Következő hír

2019. ápr. 15.
Nem mind arany, ami fénylik – az aranybányászat ára
A földkéreg egyik legritkább eleme az arany, évezredek óta az emberiség figyelmének középpontjában áll, de a csillogásnak megvan az ára. Kivágott fák, talaj– és vízszennyezés, kizsákmányolás, ...