Nem tudhatod ki ajánlotta

2018. okt. 04.

Tóth Ákos, az Utazómajom nevű blog alapítója elmesélte nekünk, hogy miért ne higgyünk fenntartások nélkül a mások által ajánlott szállásokban.

Mint azt megtudtuk tőle, az internetes szállásajánlásoknál nagyon észnél kell lenni és fenntartásokkal kezelni a hozzászólásokat, hiszen bárki írhatta azokat. Célszerű ellenőrizni a forrásokat, és ha gyanúsan sok hasonló értékelést látunk, akkor azokat ignoráljuk.

Elmesélte, hogy Oobah Butler újságíró annak idején el tudta hitetni, hogy egy nem létező étterem London egyik legjobb helye, és a legkülönfélébb sztárok menedzserei próbáltak asztalt foglalni a vendéglátóhelyre. Butler sokáig hamis vélemények írásával kereste a kenyerét, és kísérletében ismételten bizonyította, hogy az emberek bedőlnek az interneten olvasható véleményeknek. Termékfotókat is készített, de az „ételeket” borotvahabból és egyéb vegyszerekből, szivacsokból állította össze, rendkívül kreatívan, mintha egy első osztályú étterem séfje varázsolta volna őket a tányérra. A titokra azért nem derült fény sokáig, mert az étterem leírásában taktikusan nem tüntette fel a címet, mondván az annyira privát, hogy csak az előzetes egyeztetés után árulja el.



Következő hír

2018. okt. 04.
Önkéntes Nap 2018
Nyolcadik alkalommal lehettünk Angyalok az Önkéntes Nap keretében.