A rádiózás forradalma, avagy podcastok felemelkedése

2018. okt. 25.

A számítástechnikai és távközlési eszközök fejlődésével a hírfogyasztási szokásaink is radikálisan megváltoztak. Az ezredfordulót követő évtizedben még a televízió számított elsődleges hírforrásnak, aztán a gyorsan elérhető online tartalom vette át a helyét.

Megfigyelhető azonban a rádiózás területén egyfajta reneszánsza az audio tartalmak viszonylag új formájának a podcast hallgatásnak, amely a passzív zenehallatás alternatívájaként igényes, tematikus műsor sorozatokat kínál ingyen. Bár már körülbelül száz podcast csatorna érhető el magyar nyelven, a haza podcast hallgatók tábora mégis meglehetősen szűk eddig, hiszen a legnépszerűbb csatornákat is pár tizezren hallgatják. A magyar podcast kultúrában még számos feldolgozatlan terület akad. Nyugaton főleg a gazdasági és politikai hírek fogyasztásába ágyazódott bele a podcast kultúra, nálunk egyelőre a sport, informatika és szórakoztatás célú podcast a népszerű. Millásreggeli, Önkényes Mérvadó Puzsér Róberttel, Kultrovat, Totalcar, Meti Heteor érdemes felkeresni az itthon is egyre bővül kulturális és közéleti a podcast kínálatot is.



Következő hír

2018. okt. 25.
Tudni illik…
Bemutatkozom valakinek, és ki nyújt kezet? Ki kezdeményezhet tegeződést? Ki enged előre kicsodát az ajtóban? Görög Ibolya 13 évet töltött a legfelsőbb államigazgatási protokoll szervezésével. ...