Tudni illik…

2018. okt. 25.

Bemutatkozom valakinek, és ki nyújt kezet? Ki kezdeményezhet tegeződést? Ki enged előre kicsodát az ajtóban? Görög Ibolya 13 évet töltött a legfelsőbb államigazgatási protokoll szervezésével. Megkérdeztük a munkahelyek illemszabályairól. A munka világába kerülve könnyen zsebelhetünk be rossz pontokat, ha nem ismerjük a társas érintkezés szabályait.

A munkahelyen töltjük az életünk majdnem felét, tehát magunknak is megkönnyítjük, ha az elvárásokat betartva harmonikus légkörben tudunk dolgozni. A viselkedéskultúra, a formák változnak, de sokkal lassabban, mint maga a társadalom. 60-100 éve még egy nő nem lépett ki kalap és kesztyű nélkül az utcára, a férfiaknak eszébe sem jutott, hogy ne borotválkozzanak minden nap. A szabályok változnak, de nem lazulnak. Még egy sörözőben se viseljük el, ha valaki nem köszön vissza, ha a lábunkra lép és nem kér elnézést, ha durván szól egy fiú egy lányhoz.



Következő hír

2018. okt. 25.
Színlátás
 Alapvetően természetesnek vesszük, hogy látjuk a színeket; meggyőződésünk, hogy mindenki ugyanazt látja, amit mi tapasztalunk. Pedig ez korántsem ilyen magától értetődő és egyszerű. Urbin ...