Életem legmeghatározóbb két éve előtt állok

2018. nov. 19.

Új elnököt választott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). Murai László a megkezdett ösztöndíjreform folytatását, a kollégiumi férőhelyek számának növelését, valamint egy hallgatóközpontú, fiatalos és lendületes testület megteremtését tűzte zászlajára.

Elképzeléseit a HÖOK jövőképét a „A holnap határán” című  összefoglaló dokumentumra alapozta, amely hosszú hónapok hallgatói tapasztalatainak, véleményének a kivonata. Egy jelentős szakpolitikai anyag, amelynek megszületését gondos előkészítő munka és számos egyeztetés előzte meg. A dokumentum mára kormányzati szintre emelkedett és jó pár intézkedési tervben megjelent.

Pályázatomat három fő pillérre építette fel, amelyek mindegyike egyaránt fontos a magas színvonalú felsőoktatási rendszer megteremtéséhez: „folytatjuk az ösztöndíjreformot, növelni szeretnénk a kollégiumi férőhelyek számát, és terveim szerint a testületi kommunikáció is új fordulatot vesz. Összességében egy élhetőbb felsőoktatás elősegítése a célunk. Jelenleg is zajló projekt a budapesti diákváros tervezet: 2022-re Észak-Csepel területére egy 8-12 ezer fős diákváros felépítését tűzte ki célul a magyar kormány. A koncepcióalkotásba és az előkészítő munkálatokba a HÖOK is bekapcsolódott, és természetesen dolgozunk azon, hogy ez a tervezet ne csak elméleti elképzelés maradjon.”

A HÖOK egy új kommunikációs stratégiát is alkotott: „a célunk, hogy egy emberarcúbb, hallgató közeli és lendületes kommunikáció megteremtésével minél szélesebb körben bemutassuk az eredményeinket és a hallgatók merjenek hozzánk fordulni bizalommal.”



Következő hír

2018. nov. 19.
A jövő közlekedése: elektromobilitás
A BME Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék elektromos járművek üzemeltetési lehetőségeit vizsgáló kutatócsoport munkatársával, Csonka Bálinttal beszélgettünk az e-járműhasználat ...