Mindig széllel szemben szállj

2019. febr. 17.

Januárban Molnár Flóriánnal beszélgettünk, aki még csak tizenhat éves, de már most az ország legjobb síugrójaként tartják számon. Az ifjú bajnoknak 2018 végén sikerült kvalifikálnia a felnőtt világkupa B sorozatára, és nem titkolt célja mihamarabb még magasabbra törni.

„A nekifutón való felgyorsulás nagyon jó érzés, az elugrás előtti pillanatban körülbelül 90-95 km/h sebességgel csúszok, ebből kell elvégeznem az elugrást. A repülést nagyon szeretem főleg, amikor szembe szél van. A hátszeles edzéseket és versenyeket nem igazán szeretem, ezért mindig remélem, hogy szembe kapom majd a versenyen, vagy ha ez nem is jön be, legalább valamivel gyengébb hátszél legyen”

Flórián jelenleg a junior VB-re készül, ahol szeretne az első 30-ba bekerülni. Továbbá tervei között szerepel a 2020-as, 3. téli ifjúsági olimpián való részvétel, és ott egy TOP 10-es eredmény elérése. Nem titkolt vágya 1 éven belül kvalifikációt szerezni a felnőtt 'A' világkupába.

„Az edzéseimen nagyon motivál, hogy az országot síugrásban én képviselhetem.”



Következő hír

2019. febr. 17.
A kudarcot nem lehet és nem is kell megúszni
D. Tóth Krisztinával a WMN online magazin alapítójával, újságíróval beszélgettünk a médiában eltöltött húsz évről és a magazin eddigi történetéről.