Iránytűt adnak a munkakeresés útvesztőjében

2019. márc. 18.

A Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság által rendezett Felkészítő napok programsorozat idén az „Így keress munkát a digitális térben!” című interaktív, pályaorientációs előadással vette kezdetét.

Az előadópáros Megyeri Mirtill, a Zyntern.com társalapítója és Kispál Zoltán a világhírű, Steve Jobs idézettel indította az előadást, arra bíztatva a hallgatóságot, hogy addig keressék a számukra tökéletes munkakört, amíg meg nem találják azt („If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle” ─ Steve Jobs, 2005).

Ahogy az interaktív, telefonos játékból kiderült, egy HR-es átlagosan csupán húsz másodpercet tölt egy önéletrajz elemzésével, így létkérdés, hogy megfogó, átlátható anyaggal jelentkezzünk. Megyeri Mirtill az tanácsolta, hogy megfontolt álláskeresőként tudatosan alakítsuk a digitális lábnyomunkat. Ehhez ellenőrizzük a közösségi médián keresztül megjelenő személyes tartalmakat, szelektáljunk közülük. Javunkra válhat, ha plusz tartalmakkal gazdagítjuk a LinkedIn profilunkat. Ez azért is hasznos, mert a jóslatok szerint egyes szakmák átalakulásával, eltűnésével és újak megjelenésével a munkaadókat kevésbé fogja érdekelni a munkavállalók végzettsége. Egyre inkább az a tendencia, hogy az adott állás betöltéséhez szükséges készségek gyűjteményét keresik és a saját szervezetükön belül képezik az embereket. 



Következő hír

2019. márc. 18.
 A slam a szólásszabadság megtestesülése
A slam poetry műfaj a nyolcvanas években jelent meg először, és 2007 óta egyre szélesebb közönséget vonz Magyarországon is. Molnár Péterrel beszélgettünk a slam poetry zártnak tűnő, de mindenki ...