"Itt mindig a Fradi kis Csibéje leszek"

2019. márc. 18.

A Ferencvárosi Torna Clubban (FTC) játszó magyar válogatott kézilabdázó, Faluvégi Dorottya (Csibe) a BME GTK harmadéves hallgatója. Sportolói pályafutását a 2018-ban, hazai közönség előtt szerzett junior világbajnoki cím koronázta meg, azóta pedig hatalmasat fordult vele a világ, mivel nyártól a Győri Audi ETO csapatát erősítheti.

„Körülbelül két hónapos lehettem, amikor volt egy sárga kezeslábas pizsamám. Totyogás közben úgy néztem ki, mint egy csibe. Ekkor kezdett a családom így „csúfolni”, aztán rajtam maradt ez a név, amit azóta nagyon megszerettem.”-magyarázta a becenév eredetét Dorottya.

Kérdeztük a magyar kézilabda mai helyzetéről.-„Az utóbbi időben a magyar női kézilabda a világon a legmagasabb színvonalúvá tudott fejlődni. Emiatt rengeteg tehetséges külföldi is ide vágyik, mellettük a magyar fiataloknak sokszor kevesebb lehetőség jut. Ez ügyben egyébként már több szabályozást is bevezettek, például előírás, hogy egy csapatban maximum három külföldi játszhat.”

Az átigazolással egy újabb korszak indul meg Dorottya életében. Érdeklődtünk a motivációiról. -„Az FTC-s időszak egy nagyon számottevő és szeretetteljes korszaka volt az életemnek. Idén már majdnem kilenc éve, hogy ide tartozom. Gyakorlatilag a Fradiban nőttem fel, és itt már van egy szerepem. Ez a váltás nagyszerű lehetőség arra, hogy kibővítsem a szerepkörömet, és ezzel egy időben „felnőjek”, mert itt mindig a Fradi kis Csibéje maradok.”



Következő hír

2019. márc. 18.
Iránytűt adnak a munkakeresés útvesztőjében
A Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság által rendezett Felkészítő napok programsorozat idén az „Így keress munkát a digitális térben!” című interaktív, pályaorientációs előadással vette ...