Megfelelő időmenedzseléssel meg lehet oldani

2019. máj. 02.

Jakabos Bálint, a BME hallgatója, egykori gimnáziumi osztálytársával, Kosdi-Kovács Mártonnal, két évvel ezelőtt állt elő a Töri alkalmazással, hogy a diákok mobil felületen készülhessenek az érettségire. Az app sikerén felbuzdulva továbbfejlesztették az ötletet, így jelenhetett meg idén az Érettségi , amely segítségével immár több tantárgyból is felkészülhetnek az érettségizők.

„Az Érettségi egy érettségire felkészítő applikáció. Az ötlet akkor született meg, amikor mi készültünk az érettségire. Az volt az általános igényünk, hogy mobilról akartunk felkészülni, ugyanis sokkal kényelmesebbnek tartottuk. Felkerestük az írókat, hogy csinálnánk a könyvükből egy mobilapplikációt. Így jött ki a 2017/18-as tanévre a Töri . Ez akkora sikert aratott, hogy elértük az első helyet, mind a Google Play, mind az Apple App Store áruházban oktatáskategóriában. Ennek sikerén felbuzdulva, úgy döntöttünk, hogy kibővítjük több tantárggyal. Így született meg decemberben az Érettségi.”

A vállalkozást továbbra is személyesen menedzselik egyetemi tanulmányaik mellett- „Én felelek a feladattípusok megtervezéséért és én koordinálom a programozócsapatot, Márton feladata pedig elsősorban a marketingstratégia megszervezése és a kiadók bevonása a folyamatba.”

„Magyarországon a Töri egy tantárgyat fedett le. Most az Érettségi egy országban több tantárgyat. A következő logikus lépés, hogy több országban több tantárggyal tudjunk megjelenni. Ez természetesen óriási fejlesztéseket igényel. A terv az, hogy készítünk egy webes felületet, amin keresztül a kiadók a mi közreműködésünk nélkül tudják feltölteni az anyagaikat, és a rendszer ezt automatikusan optimalizálná mobil felületre a diákok számára.”-felelte Jakabos a vállalkozás jövőjét érintő kérdésünkre.



Következő hír

2019. ápr. 15.
Válságban a tudományos kommunikáció
Az Európai Egyetemek Szövetsége tavaly októberben hívta fel az Európai Bizottság figyelmét a versenytársak hiányára a tudományos tartalomszolgáltató szektorban. A jelenségre már korábban is ...