Rakj rendet és megváltozik az életed!

2019. máj. 18.

„Az igazi életünk akkor kezdődik, miután rendbe raktuk az otthonunkat.” Otthonod radikális átrendezése az életmódodban és az életszemléletedben is drámai változásokat idéz elő, a rendrakástól szó szerint újjászülethetsz. Miért? Ha rendet raksz az otthonodban, akkor az ügyeidet és a múltadat is rendbe teszed. Ennek eredményeként pedig világosan fogod látni, hogy mi az, amelyre szükséged van az életben, és mi az, amelyre nincs.

Ezek a gondolatok Marie Kondótól származnak, akinek könyvei, melyben a rendrakás művészetét tanítja meg, elsöprő bestsellerek lettek nemcsak hazájában, Japánban, hanem világszerte is. 2015-ben szerepelt a 100 legbefolyásosabb ember listáján, idén januárban pedig saját Netflix sorozata is elindult, melyben tanácsai mentén amerikai családok négy-hat hét alatt rendet teremtenek otthonukban. Ez a folyamat minden esetben együtt jár a családtagok közötti konfliktusok rendeződésével is.

Marie ötéves korában kezdte forgatni a háziasszonyoknak szóló folyóiratokat, és az ott látottak hatására döntött úgy 15 évesen, hogy komolyan beleássa magát a rendrakás és a selejtezés tudományába, így született meg a KonMari-módszer. Ma már tanácsadóként dolgozik, és a napjai nagy részét azzal tölti, hogy otthonokba és irodákba látogat el, hogy gyakorlati tanácsokat adjon olyan embereknek, akik igyekeznek rendet tartani, de sehogy sem sikerül nekik, vagy akik szeretnének rendet tenni, de nem tudják, hol kezdjék. 



Következő hír

2019. máj. 18.
Az Európai Parlament szerepe, felépítése
Az intézmény elődjét 1952-ben hozták létre akkor még kezdetleges formában, az Európai Szén- és Acélszövetség keretei közt szövetkező európai nagyhatalmak. Ekkor még 78 tagját a 6 szövetséges ...