Nem csodát látok a színpadon, hanem megoldást keresek

2019. okt. 10.

Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnokot faggattuk a szakma rejtelmeiről, a trükkök kitalálásának folyamatáról, egyedülálló applikációiról, valamint a világbajnokságok legkiemelkedőbb résztvevőiről is.

„Én elsősorban nem a trükkökről szólok, hanem inkább színpadi szórakoztató előadóként definiálom magam. A fő eszközöm ehhez a bűvészet, de fontos szerepe van a humornak és a zenének is. A legfontosabb számomra, hogy a néző jól érezze magát, nevessen, tapsoljon, és ezzel sikerüljön kirántani a hétköznapi életből”

„Egy trükk kialakításának folyamata viszonylag hosszadalmas. Az ötlet fázisban sokszor hetekig, hónapokig, akár évekig pihen egy trükk. Ezután kialakul a script, vagyis hogy milyen kontextusba helyezem, vagy például hogy nézővel kivitelezem-e. Ez után először a kollégám (a jobb kezem) Kelle Botond nézi meg és véleményezi az új trükköt. Ha ő nem lenne, én nem lennék világbajnok! Miután ezen is túl vagyunk, következik a gyakorlás. A trükknek azonban a színpadra kerüléssel sincs vége. Az ottani improvizáció során támadhatnak új ötleteim, és azt is letesztelem, hogy melyik poén működik. Amikor a trükk kiforrott bekerül egy önálló műsorba is.

Itthon az emberek sokáig leragadtak Rodolfónál, de az internettel és a tévés tehetségkutató műsorokkal megnyílt a világ, eljutott a modern bűvészet hozzánk is, amit csak pozitívumként lehet értékelni. A bűvészet is egy művészeti ág, ahol nagyon fontos, hogy lépést tartsunk a korral. A mobiltelefonok ott lapulnak mindenkinek a zsebében – egy kihívás volt tehát számunkra, hogy ezzel kezdjünk valamit, és bárkiből bűvészt csinálhassunk egy könnyen használható app segítségével. 



Következő hír

2019. okt. 10.
Tárt kapuk az IT világában
A Villamosmérnöki és Informatikai karról Jacsó Erik 2018-ban mérnökinformatika alapszakon végzett, jelenleg szoftverfejlesztőként és scrum masterként dolgozik. Cikksorozatunkban a közelmúltban ...