Újítás a Neptunban – bankkártyával is fizethetünk

2019. okt. 27.

Hosszú évek óta több hallgatói kérés érkezett az Egyetemi Hallgatói Képviselethez (EHK) arról, hogy gyűjtőszámlás utalás helyett, legyen lehetőség bankkártyás fizetésre a Neptun rendszerében. Az EHK tájékoztatása szerint a kérésnek eddig a BME-hez köthető sajátos technikai korlátok szabtak akadályt. A hallgatói érdekképviselet eltökélt célja volt, hogy megoldja a kérdést, ezért tárgyalásokat kezdeményezett a befizetés szempontjából korszerűtlennek nevezhető rendszer megújítására.

Közel fél éves munka gyümölcse érett be az őszi szemeszterre: 2019 szeptemberében elindult a Neptun rendszerben a bankkártyás fizetés.

A hallgatóknak az eddig megszokott módon a Neptun felületén ki kell választaniuk a befizetni kívánt tételeket a Pénzügyek / Befizetések menüpont alatt, majd a fizetési módok közül a bankkártyás kiegyenlítés opciót kiválasztva egyenlíthetik ki a díjakat. Egy adattovábbítási nyilatkozat elfogadása, majd a bankkártya adatainak megadása után történik az ellentételezés az ún. SimplePay alkalmazáson keresztül. A sikeres és a sikertelen befizetés folyamatáról is felugró ablakban értesülnek a felhasználók.

A testület bízik abban, hogy ezzel az intézkedéssel sikerült megkönnyítenie a hallgatók életét, és dolgoznak azon, hogy még gördülékenyebbé váljon a pénzügyek rendezése.



Következő hír

2019. okt. 27.
"Mindenképp fontos, hogy legyen valami célja az embernek"-Gépészmérnökként az egyetem után
Szeker Balázs a gépész karon végzett, majd légtechnikai termékmenedzserként helyezkedett el. Sokat dolgozott az évek során, mígnem igen jól felkészülve tehette meg belépését a munkaerőpiacra.