Tudtad, hogy visszaigényelheted a nyelvvizsgád árát?

2020. jan. 12.

A 2018. január elseje után tett sikeres nyelvvizsgák díját 34500 forintig vissza lehet igényelni az állami támogatásnak köszönhetően.

A visszaigénylést a nyelvvizsga bizonyítvány kiállításától számított egy éven belül lehet megtenni. Más esetekben is egy év a határidő. Komplex nyelvvizsgával egyenértékű emelt szintű nyelvi érettségi esetén szintén a bizonyítvány, illetve a tanúsítvány kiállításának napjától számít az egy év. Ez utóbbi esetben, csak a térítés ellenében tett vizsga díja igényelhető vissza.  A visszaigényléshez névre szóló számlát kell kérni a vizsgadíj befizetésekor. Ezenfelül egy formanyomtatványt vagy egy elektronikus űrlapot kell még kitölteni, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának kell előterjeszteni az igényt. Ennek jogosságáról harminc napon belül döntenek. Vannak azonban nyelviskolák, ahol a dokumentációs folyamatot elintézik helyettünk igény esetén, ilyen például az Euroexam nyelviskola.

Újdonság továbbá, hogy nyelvi diákhitel is kérhető a Diákhitel Központtól. Ez legfeljebb ötszázezer forintig terjedhet, és nemcsak nyelvvizsgára, hanem nyelvtanfolyamokra is felhasználható. Ezzel akkor lehet élni, ha már csak a nyelvvizsga-bizonyítvány hiányzik a diploma megszerzéséhez.



Következő hír

2020. jan. 12.
Fokozott megterhelés, növekvő önállóság, egyre nagyobb felelősség
Fiatal felnőttkorban számtalan új kihívással találjuk szemben magunkat: el kell döntenünk, kik vagyunk valójában és mit akarunk kezdeni az életünkkel. Azt szokták mondani, hogy ezekre a kérdésekre ...