Újrateremteni a stabilitást

2020. márc. 19.

Féléven belül a második EHK elnök-választásra került sor. A rendhagyó forgatókönyv hátteréről, és a jövőbeni tervekről kérdeztük Pollák Zsombort, az újonnan megválasztott testületi vezetőt.

Pár hónapja Horváth Bálint ült az EHK székbe, mint az az ember, akit a képviselők koszenzusként elfogadtak. Most mégis új választások voltak. Mi történt?

„Bálint elnökségének a kezdetén is tisztában volt vele, hogy a konszenzusos elnökválasztás egy hosszabb konszolidáció első lépcsőfoka. Már a felkérésekor is bejelentette, hogy ő ezt a tisztséget csak rövid ideig szeretné betölteni, így a lemondása nem ért minket teljesen váratlanul. A lemondás továbbá a következő elnök személyének kiválasztását hivatott elősegíteni, mondhatni ösztönzőleg tűzte ki a határidőt a Képviselet számára, majd végül ezt a szándékát siker koronázta. Mostanra túl vagyunk az EHK alakuló ülésén is.”

„A 2019 nyári elnökválasztás sikertelensége egy hosszabb folyamat végső, igen sajnálatos kifejlete volt. Az akkori testület vezetése a megnevezett céljaiban sok konfliktust vállalt a szervezeten kívül és belül is. A szervezetben a munka emiatt nagyon kevés személy köré összpontosult, ami mind kollektív tudásban, mind felelősségi körökben a korábbiakhoz képest az egyensúly felborulásához vezetett. Saját személyes feladatomnak tartom, hogy a konklúziókat a képviselettel közösen vonjuk le, és ezek alapján olyan célokat tűzzünk ki magunk elé, amiket a képviselet magáénak érez, és azokért hatékonyan tud és szeretne tenni.”

Milyen szerepet szánsz az EHK-nak az egyetem életében elnökséged alatt?

„Szeretném megerősíteni azt a szerkezetet, amelyben a rektori és a kancellári oldal is partnerként tekint a hallgatókra az egyetemi élet szervezésében. A hallgatói képviseleti rendszer olyan egyedi előnyöket rejt magában, amik minden esetben plusz értéket tudnak teremteni, amennyiben van lehetőség kibontakoznia. A hallgatók felé a transzparens tájékoztatás az elsődleges célom. Jelenleg is több projekt foglalkozik a hallgatótársak informálásával és a szervezet átláthatóságával, némelyiknek már láthatták a hallgatók az eredményét is. Bízom benne, hogy ezzel sikerül egy közvetlenebb, bizalmi viszonyt kialakítani hallgatótársainkkal.”



Következő hír

2020. márc. 19.
Vas-szén állapotábrától a karrierig
A gépészmérnökként végzett Csik Tamás több, végzettségéhez nem feltétlenül kapcsolódó területen is kipróbálta már magát. Most azonban együtt állnak a csillagok, és végre szakirányának ...