Rendkívüli szociális ösztöndíj ukrajnai hallgatóknak//Financial support for ukrainian students

2022. máj. 15.

English below!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyetemi Szociális Bizottsága (ESZB) az Egyetem ukrajnai háborús helyzetben érintett hallgatóinak egyösszegű támogatás megigénylésére biztosít lehetőséget. 

A támogatást abban az esetben lehet igényelni, amennyiben a hallgató, vagy a hallgató háztartása közvetlenül/közvetetten érintett a 2022. február vége tartó orosz-ukrán háborúban.

Az ösztöndíjat a Neptun rendszerben, a külön erre létrehozott 921-es UKR_Szoc_ösztöndíj kérvény leadásával lehet kérelmezni, a kérvényhez igazolásul egy formanyomtatvány kitöltött változatának csatolása szükséges, melynek mintája elérhető az ESZB honlap Dokumentumok füle alatt.

A kérelmező hallgatók egyszeri kifizetésű, a beérkezett pályázatok nagysága és a rendelkezésre álló keret függvényében megállapított, 300 000 Ft-ig terjedő ösztöndíjban részesülhetnek.

A támogatással kapcsolatos kérdéseket a szoc@bmeehk.hu e-mail címen van lehetőség feltenni.

Az ösztöndíj pályázási folyamatára a fenti figyelembe vételével a Rendkívüli szociális ösztöndíj pályázati kiírása és adatvédelmi tájékoztatója az érvényes!

A külön támogatásra leadható kérvény 2022. május 19. 23:59-ig érhető el, ez után a Rendkívüli szociális ösztöndíj keretein belül lehet a háborús helyzettel kapcsolatos kérelmeket is benyújtani.

 

//The BME University helps the students affected by the Ukrain-Russia Crisis with a social scholarship limited to 300 000 HUF.
To apply for the scholarship you need to claim the Request 921 "UKR_Social _scholarship" in Neptun, and attach a declaration to the Request. To the declaration you can find the Declaration Form on the website's "Dokumentumok" menu (Documents), here.

If you have any question about the scholarship, you can send us an e-mail to the address szoc@bmeehk.hu.

The privat policiy and the application of the Emergency Scholarship are applying to this scholarship, too.

The Request 921 will be available until 19 May 23:59.

 

 



Következő hír

2022. ápr. 05.
Visszajelző kérdőív a Rendszeres szociális ösztöndíj pályázásról - 2021/2022/2
Kedves Hallgatók!