Hírek

 Techtogether Automotive Hungary verseny

2017. szept. 24.

A Techtogether Automotive Hungary egyetemi hallgatói csapatverseny az idén már 4. alkalommal kerül megrendezésre az Automotive Hungary kiállítás keretében. A verseny célja szorosabb kapcsolatot teremteni a műszaki felsőoktatásban tanulók és a járműipari cégek között, másrészt a műszaki pálya népszerűsítése a nézőként résztvevő középiskolás fiatalok számára. A csapatoknak - amelyek tagjai az adott egyetem járműépítő csapatainak tagjaiból kerülnek ki - lehetőséget teremtünk támogatók szerzésére a legújabb fejlesztéseik finanszírozása érdekében. A versenyt támogató vagy a kiállítóként megjelenő vállalatok a gyakorlati feladatok végrehajtása során is személyesen megismerhetik a kiemelkedő egyetemi hallgatókat, akikre munkatársként is számíthatnak a közeljövőben. A verseny Best practice sharing lehetőség az egyetemi csapatok között.

A versenyek szervezője a TRIVERO Kft/ autopro.hu. Együttműködő partnerek: Hungexpo Zrt, MAGE, GTE.

A résztvevő csapatok 2016-ban a következő egyetemekről érkeztek: BME, Debreceni Egyetem, Óbudai Egyetem, Pallas Athéné Egyetem-GAMF, Pannon Egyetem (Veszprém, Zalaegerszeg), Pécsi Tudomány Egyetem, Szent István Egyetem (Gödöllő), Széchenyi István Egyetem, Szegedi Tudomány Egyetem.

Évente 15- 18 csapat versenyez tízfős csapatokban, csere lehetőségekkel. A versenyzők száma 230- 250 fő alkalmanként. A rendezvényen a részvétel ingyenes, a csapatoknak az utazás és szállásköltségeiket kell fedezni.   

A versenyen résztvevő vállalatok a magyar autóipar teljes vertikumát lefedik az öntödéktől az autógyártókig, a kkv-től az OEM-ig. Az ő támogatásuk és a Hungexpo Zrt. teszi lehetővé a program színvonalas lebonyolítását, a díjazást és étkezési támogatásokat.

A háromnapos verseny során a hallgatók gazdasági és műszaki elméleti feladatokat oldanak meg és a vállalatok által biztosított mérési és szerelési feladatokat hajtják végre. A verseny része a pályaorientáció is mivel a hallgatók előadásokat tartanak meghívott középiskolásoknak egyetemükről, a versenyeik során szerzett élményekről.

A verseny számára egyedi környezetet jelent az Automotive Hungary kiállítás, amelyen a magyar autóipar képviselőivel találkozhatnak a hallgatók. Mintegy 200 vállalat üzleti és HR vezetői várják a fiatalokat, hogy bemutassák számukra a karrier lehetőségeket. A verseny megtekintése mellett így az autóipari munkalehetőségekkel is megismerkedhetnek a látogatók.

A verseny és a kiállítás időpontja 2017. október 18-20.

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, „A” pavilon,

1101 Budapest Albertirsai út 10.