Kármán Tódor Kollégium
Főoldal / Kollégium / Kármán Tódor Kollégium

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara az 1871/72. tanév óta működik egyetemi karként, de fennállása nem esik egybe a hazai gépészmérnökképzés megindításával, mivel az már 1862 óta tart. A Kármán Tódor Kollégium 1969-től elsődlegesen a Gépészmérnöki Kar kollégiuma, de a Természettudományi Kar hallgatóinak is ez az elsődleges helye. Ezen kívül laknak itt nem túl nagy létszámban GTK-s, vegyész, építőmérnök és villamosmérnök hallgatók.

A Kollégium 47 éves múltra tekint vissza, mivel 1966. augusztus 20-án adták át a 11 szintes, közel 52 millió Ft-os költséggel épült "diákotthont". Az első lakók nem egyetemisták, hanem sportújságírók voltak. Az 1966-os nyári Atlétikai Európa Bajnokságot akkor Budapesten rendezték és a sportújságírók elhelyezését a Kollégiumban oldották meg.

A kollégium alatt található az Old's Club, ahova minden második csütörtökön várják a bulizni vágyó egyetemistákat, illetve a földszinten található Kármán Klubban napközben egy meleg ételre, esténként pedig egy kis iszogatásra is van lehetősége minden betévedőknek.