Martos Kollégium
Főoldal / Kollégium / Martos Kollégium

A Martos Kollégium a BME Vegyész- és Biomérnöki Karos hallgatók kollégiuma, mely 2012 nyarán lett teljesen felújítva. A Stoczek utca 1-7. szám alatt található épület, közvetlenül az Egyetem St épületével szemben található. Hat lakószinten vannak kétágyas szobák és összesen 413 férőhellyel rendelkezik. A szobák felszereltsége: 2 ágy, 2 asztal, 2 szék, polcok, szekrények, és egy mosdókagyló. Felújított konyha (mikrohullámú sütő, elektromos sütő és főzőlap), 2 szobához tartozó hűtőszekrény,  szemétledobó, valamint koedukált zuhanyzó és WC szintenként van.

A földszinti portán beléptető rendszer működik, a kollégisták saját, a külsősök vendégkártyával tudnak bejönni. A földszinten található továbbá a Csocsó Klub, és a konditerem, ahová a VBK hallgatói kedvezményes bérletet vehetnek. A hátsó udvaron kerékpártároló van, melynek használata ingyenes. A 441-es szoba közösségi eseményekhez előzetes foglalás alapján vehető igénybe, az 541-es pedig a könyvtár, ahol tanulni, olvasni lehet. Az első emelet 141-esben található a Hallgatói Képviselet irodája, a 342-es pedig a gondnoki szoba. A 242-es szoba a BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium irodája.

A kollégiumi több öntevékeny körnek is helyet biztosít, mint például: Ars Presso, Martos Stúdió, Martos Sakk kör, Martos Kerékpár kör, VBK Pingpong Kör, VBK Jóga Kör.