Hírek

TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUS HELYZETRŐL

2020. ápr. 21.

Kedves Hallgatótársak!

A koronavírussal kapcsolatos híreket és intézkedéseket ebben a hírfolyamban szedjük össze.

Az oldal folyamatosan frissül.

Jelenleg is dolgozunk rajta, hogy a lehető legfrissebb információkkal szolgálhassunk nektek.

____________________________________________________________________________________

2020.03.15. 10:00

Közzé tették a legújabb, a kollégiumok kiürítésére vonatkozó egyetemi tájékoztatót. Ezt itt tudjátok elolvasni:

Tájékoztató

  • A kiköltözés végső határidejének a hétfő (03.16.) éjfélt határozták meg.

 

  • Amennyiben a rendeletnek csak kedd délelőtt tudnátok eleget tenni, azt jelezzétek a covid19info@mail.bme.hu címre küldött indoklás megírásával. A levél tárgya „kollégium kiköltözés (kedd)” legyen! Ezt 14:00 óráig tehetitek meg, visszajelzést előreláthatólag 22:00 óráig kaptok.

 

  • Ha kedd délig sincs lehetőségetek a kiköltözésre, azt szintén jelezzétek a covid19info@mail.bme.hu címen, egy „kollégium csomagolás (hozzájárulás)” tárggyal ellátott levél megírásával.  Ezesetben a személyes tárgyak raktározásra kerülnek. Ezután előzetes egyeztetés és személyazonosítás után férhettek hozzá.

 

  • A levelekben mindenképpen tüntessétek fel a NEPTUN kódotokat, az érintett kollégium nevét és a szobaszámotokat!

 

Abban az esetben, ha ingóságaidat össze tudjátok csomagolni, de elszállításukra nincs lehetőségetek, akkor biztosítjuk, hogy a kollégiumban kijelölt helységekben elhelyezhessétek azokat.

Amennyiben már kiköltöztél, de a szobakulcsod és a kártyád nálad maradt, akkor jelezd a covid19info@mail.bme.hu címen.

Kérdéseiteket továbbra is várjuk és legjobb tudomásunk szerint megválaszoljuk.

____________________________________________________________________________________

2020.03.15. 11:00

A leggyakrabban feltett kérdésekre megfogalmazott válaszainkat itt olvashatjátok:

 

  • Információink szerint az egész hétfői napon lesz lehetőség a kiköltözésre. Ezt követően további fenntartói utasítás függvénye az, hogy meddig van lehetőség költözésre. Végső határidő szándékosan nincs meghatározva, a médiában is megjelent vasárnapi határidőnek nincs valóságalapja.

 

  • Ma éjszaka lehetőségetek lesz a kollégiumban aludni.

 

  • A mágneskártyát és a szobakulcsot le kell adni a gondnoknak, vagy a kollégiumi mentoroknak. Aki személyes tárgyait már hazavitte, annak a kulcs és a kártya leadásáért nem szükséges visszautaznia.

 

  • A letiltott kártyák a mai napon újra aktivizálásra kerültek, a kollégiumba ezek használatával van lehetőségetek belépni. A segítők bevitele a kiköltözések során alkalmazott vendégfogadási rend alapján fog működni.

 

  • Amennyiben az utasításnak nem áll módodban személyesen eleget tenni, felhatalmazhatsz más személyt a helyetted való eljárásra a lent található formanyomtatvány kitöltésével.

 

  • A kollégiumi alkalmazottak a hátrahagyott személyes tárgyakat szobánkét be fogják dobozolni, és egy elzárt tárolóban fogják őket elhelyezni. Az ingóságok átvételére előzetes egyeztetés, és személyazonosítás után lesz lehetőség.

 

  • A közösségi helyiségek kiürítéséről nekünk sincsen pontos információnk, de feltehetően a következő időszakban nem fogtok tudni hozzáférni ezekhez a termekhez, ezért a legjobb, ha minden nélkülözhetetlen eszközt elhoztok a kollégiumokból.

 

  • A kollégiumi férőhelyükön maradó (külföldi, határon túli magyar, elfogadott rektori kérelemmel rendelkező) hallgatók összeköltöztetésére a Martos Flóra Kollégium lett kijelölve. Ezek a hallgatók személyesen értesítve lesznek az átköltözés pontos menetéről.

____________________________________________________________________________________

2020.03.15. 01.30.

Amennyiben meghatalmaznátok valakit a kollégiumi kiköltözésre, a következő formanyomtatvány kitöltésével megtehetitek:

Meghatalmazás sablon

____________________________________________________________________________________

2020.03.14. 23:30

Kollégiumokra vonatkozó azonnali hatályú intézkedések

 

Az Operatív Törzs mai döntése alapján a Koordinációs Bizottság a következő intézkedéseket hozza:

 

  1. A kollégiumokból teljeskörűen ki kell költözni és azokat ki kell üríteni. Kollégiumi lakó minden, a kollégiumban tárolt személyes használati tárgyát és egyéb tulajdonát köteles a kollégiumból haladéktalanul elszállítani. A kollégiumban hagyott tárgyakért az Egyetem nem vállal felelősséget.
  2. A teljeskörű kiköltözés során – a veszélyhelyzetre tekintettel – az ilyenkor szokásos szobaleltárt és szobaátvételt nem kell elvégezni.
  3. A kiköltözéskor a kiköltöző kollégista köteles leadni a kollégium gondnokságán, vagy a kollégiumban tartózkodó bármely mentornál a szobájához tartozó kulcsot, illetve a belépőkártyáját.
  4. A kötelező kiköltözés 2020. március 15. napján (vasárnap) 8:00 órával veszi kezdetét minden kollégiumban.
  5. A kiköltözést követően a kollégiumi alkalmazottak az összes kollégiumban szobaellenőrzést tartanak. A szobákban talált személyes tárgyakat – szobánként elkülönítetten, lezárt csomagban – egy erre kijelölt raktárhelyiségben helyezik el további megőrzésre. A megőrzésre elhelyezett személyes tárgyakat csak előzetes személyes egyeztetést (személyazonosítást) követően vehet át annak tulajdonosa.
  6. A külföldi állampolgárságú vagy rektori méltányosságban részesült hallgatóknak a kiköltöztetést követően át kell költözniük a Martos kollégiumba. Az ezzel kapcsolatos részletes eljárásról az érintettek külön értesítést kapnak.