Hírek

Kollégiumi kiköltözéssel kapcsolatos fejlemények

2021. febr. 18.

Kedves Hallgatók!

Amint azt már tudhatjátok, a kollégiumokból való kiköltözés határideje vasárnap (11.15.) 18:00.

Ez alól kivételt képez a Kármán Tódor Kollégium és a Schönherz Kollégium, ahonnan holnap (11.14) 14:00-ig lehet kiköltözni. Amennyiben ez nem kivitelezhető, a jövő hét elején is lesz lehetőség a kiköltözésre. A szobából való kipakolás hétvégén is lehetséges, de ebben az esetben is szükséges a jövő hét elején a kulcsot, kártyát leadni. A kiköltözés, szobaátadás meghatalmazással is lehetséges.

Azon hallgatók számára, akik rektori méltányossági kérelmet adtak le, de az a kiköltözési határidőig nem kerül elbírálásra, a kérvény halasztó hatállyal bír. A szóban forgó hallgatók a kérelem elbírálásáig a kollégiumokban maradhatnak.

A rektori méltányossági kérelem leadási határideje holnap (11.14.) 12:00. Amennyiben ezen határidőig nem tudjátok beszerezni a szükséges dokumentumokat, azokat átmenetileg kéttanús igazolással is pótolhatják. Az igazolásban foglaltak valóságtartalmáért mindenki maga felel. Amennyiben a valótlan állítás tényére fény derül (későbbi igazolás bekérése esetén), úgy a hallgató elveszíti férőhelyét, valamint fegyelmi eljárás is indítható ellene.

A rektori méltányossághoz szükséges csatolni minden olyan dokumentumot, ami a kérelem elbírálásához szükséges.

A határon túli és/vagy külföldi hallgatók alanyi jogon jogosultak a kollégiumban maradni. Ennek ellenére lehetőség szerint az érintett hallgatók is adjanak le rektori méltányossági kérvényt.

Kövessétek figyelemmel az Egyetem, illetve az Egyetemi Hallgatói Képviselet hivatalos honlapját, itt minden fejleményről értesülni fogtok:

BME.HU