Hírek

Segíts az Ukrajnából menekülőkön önkéntesként a BME-n!

2022. márc. 10.

Kedves Hallgatók!

Most ti is segíthettek!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elkötelezett, hogy lehetőségeihez mérten hathatós segítséget nyújtson az Ukrajnából érkező, a háború elől menekülő személyeknek. Ennek érdekében az Egyetemi Hallgatói Képviselet önkéntes karitatív programot hirdet.

Az      EHK információs pontot állít fel, ahol az érkező menekülteket fogadjuk és tájékoztatjuk, illetve az egyetem kollégiumaiban szállást és alapvető ellátást biztosítunk számukra. 

Várjuk az önkéntes hallgatók jelentkezését az alábbi feladatkörökben:

●      az Egyetem területére érkező menekültek regisztrációja és tájékoztatása lakhatási, ellátási és egyéb lehetőségekről,

●      telefonos, e-mailes segítség nyújtása,

●      beérkezett adományok kiosztása és szállítása,

●      tolmácsolás,​

  • kapcsolattartás a programban résztvevő önkéntesekkel, koordinátorokkal.

A munkavégzés során szükséges az angol és/vagy ukrán nyelvtudás társalgási szinten, a precíz és pontos munkavégzés, illetve jó kommunikációs készség.

Az önkéntes munkavégzés helye Budapest (leginkább az egyetem területén), a feladatok ellátása hétköznapokon 8 – 17 óra között történik. A program kezdete: március 16. (szerda). A munkavégzés 2 órás sávokra osztott, így akár tanórák között is van lehetőség részt venni az önkéntes megmozdulásban.

A tématerületekhez, felmerült kérdésekhez szükséges információs csomagokat és a jelentkezések alapján a beosztást az EHK biztosítja az önkéntesek részére.

Az önkéntes      programban részt vevő teljes idejű képzésen lévő aktív jogviszonnyal rendelkező BME hallgatókat az Egyetemi Hallgatói Képviselet ösztöndíjban részesíti!

Jelentkezni az alábbi linken keresztül van lehetőség. Bármi kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal az info@bmeehk.hu címen.

Jelentkezés: https://forms.gle/U4vVeLeQnWdEY2dU9