Hírek

Az arany markában – Verespatak története pályázati felhívás

2022. máj. 31.

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapítvány több éve támogat, illetve szervez olyan konferenciákat, amelyek célja, hogy a magyarság történelmének jelentős helyszíneihez, személyeihez, eseményeihez kapcsolódóan lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kutatói készségeik fejlesztéséhez. E konferenciáknak az egyéni kapcsolatépítés elősegítése mellett kiemelt célja a Kárpát-medence tudományos kapcsolatrendszerének szorosabbra fűzése is.

A pályázónak a kiírásban felsorolt témakörök közül egyet kell kiválasztania, és először annak rövid összefoglalóját (kutatási terv) kell beküldenie, amelynek a szakmai zsűri által történő pozitív elbírálása esetén felkérést kap arra, hogy munkáját tanulmány formájában is kidolgozza. Ezt követően a zsűri döntése alapján legjobbnak ítélt tanulmányok szerzőinek lehetőségük lesz, hogy munkájukat a lakiteleki Népfőiskolán megrendezésre kerülő konferencián tudományos előadás formájában is bemutassák.

A pályázat díjazása:
1. helyezett – 250.000 Ft pénzjutalom
2. helyezett – 150.000 Ft pénzjutalom
3. helyezett – 50.000 Ft pénzjutalom

A konferencia résztvevőit a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány meghívja egy verespataki kirándulásra, illetve számukra a lakiteleki Népfőiskola szállást és teljes ellátást biztosít.

A választható témaköröket, illetve a formai követelményeket a pályázati kiírásban találjátok:

Pályázati kiírás

A tervezett tanulmány tartalmi összefoglalójának beküldési határideje: 2022. július 10.