Hírek

Tájékoztató a Balatonlellei Ifjúsági Tábor helyzetéről

2023. aug. 06.

2023. június 29.

Kedves Hallgatótársaink!

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet értesült arról, hogy a Kormány tervezete alapján több, a BME vagyonkezelésében álló Balaton környéki ingatlan értékesítésre fog kerülni a jövőben.

Az ingatlanok közül kiemelendő a hallgatóság szempontjából a BME Balatonlellei Ifjúsági Táborának tervezett értékesítése. A Tábor helyszínéül szolgál a hallgatók által szervezett szakmai és közéleti rendezvényeknek, kari táboroknak, valamint gólyatáboroknak is, emiatt kiemelt fontosságú az Egyetem számára.

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet egyeztet az Egyetem vezetőségével, hogy a hallgatóság által használt ingatlanok egyetemi kezelésben maradhassanak és a jelenleg szervezés alatt álló programok zavartalanul megvalósulhassanak.

Amint további információk birtokába jutunk, újabb tájékoztatással jelentkezünk felétek.

BME Egyetemi Hallgatói Képviselet

 

2023. augusztus 6.

Kedves Hallgatótársaink!

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet a BME Balatonlellei Ifjúsági Táborával kapcsolatosan egyeztetett az Egyetem vezetőségével és ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is szorgalmazni fogja a kommunikációt a helyzet rendezése érdekében.

Az egyeztetések során az Egyetemi Hallgatói Képviselet többször is jelezte az Egyetem vezetősége felé a Tábor fontosságát a hallgatók szakmai és közéleti tevékenysége szempontjából, és ezt az álláspontját a továbbiakban is fenntartja.

A közelmúltban értesüléseink szerint a Tábor területén több bejárás is történt, illetve megkezdődött az ingóságok felmérése és dokumentálása, ennek okán az Egyetemi Hallgatói Képviselet további egyeztetéseket kezdeményez.

Érdekünk, hogy a hallgatóság által használt Tábor értékesítésére ne kerüljön sor és a jelenleg szervezés alatt álló programok zavartalanul megvalósulhassanak. A Tábor jelentősége kiemelt fontosságú az itt megrendezésre kerülő szakmai és közéleti rendezvények, kari táborok, valamint gólyatáborok szempontjából.

Amint további információk birtokába jutunk, újabb tájékoztatással jelentkezünk felétek.

BME Egyetemi Hallgatói Képviselet