Nagytétényi Úti Kollégium (ELTE)
Főoldal / Kollégium / Nagytétényi Úti Kollégium (ELTE)

Nagytétényi úti kollégium (bérlemény)

Az ELTE kezelésében álló Nagytétényi Úti Kollégium 1989-től fogadja a hallgatókat Budapest egyik kedvelt zöldövezetében, a XXII. kerületben. Jelenleg (2013) közös otthona az ELTE, a BME és az ÓE nagyságrendileg 700, 200 illetve 100 hallgatójának.

A három egyetem közös használatának és a BME-sek kis létszámának köszönhetően lehetőség van élvezni mind a változatos társaságot, mind pedig a családias BME-s közeget. A kollégium lakói a társaságon túl általában a szobák (többé-kevésbé) szabad kialakításáért, a sportolási lehetőségekért (sportpálya az udvaron, uszoda a közelben), a rendezvényekért és a külvárosi környezetért kedvelik a helyet. Az éjszakai rendezvények egy külön épületszárnyban vannak, ennek köszönhetően azok pihenését sem gátolja, akik egy-egy rendezvényen épp nem vesznek részt.

A kollégiumot elhagyó BME-sek szinte kivétel nélkül azért teszik ezt, mert – a kollégiumot ugyan kedvelik, de – az utazás idejét (a Schönherz kollégiumig fél óra eljutni busszal, a Déli pályaudvar 15 perc vonattal) nem tudták hasznosan tölteni. Ez a zöldövezet hátulütője lehet.

Ha szereted a változatos érdeklődésű társaságot, a külvárost, a sportolást vagy szereted magadnak kialakítani az életteredet, akkor itt a helyed – de csak ha nem zavar, hogy az itt lakók megpróbálnak majd megismerni.